Ymer Shaqiri

Ymer Shaqiri lindi më 1 tetor 1955.Piktor dhe artist grafik.Ymer Shaqiri u lind në Sveçlë,në jug të Podujevës,dhe diplomoi në Akademinë e Arteve në Prishtinë në vitin 1981,nën drejtimin e Fatmir Krypes. Më vonë kreu studime të mëtejshme në Beograd,ku edhe u diplomua në vitin 1984.

Grafikat bardhë-e-zi dhe gdhendjet të Shaqirit u ekspozuan gjerëzisht në të gjithë Jugosllavinë ne vitet 1980 dhe për to ai ka marrë çmime të shumta.