Gani Llalloshi

Gani Llalloshi u lind më 8 Maj 1965 në Prishtinë (Kosovë). Pas diplomimit në Akademinë e Arteve të Bukura në Prishtinë, ku ne drejtimin e pikturës ne klasen e profesor Nzsret Salihamenxhiqi u diplomua në vitin 1989, te njejtin vite eshte regjistruar në Akademinë e Arteve të Bukura ne Lubjan Sloveni ku në vitin 1991, ai ka përfunduar studimet posuniverzitare për pikturë te Profesor Andrei Jemec dhe ne vitin 1993 edhe grafiken te profesor Lojze Logar. Si bursistë nga Qeverija Gjermane me stipendion DAAD në vitet 1997/98 studioi në HDK ( Shkolla e Larte e Artit) në Berlin. Që nga viti 1989 është anëtar i Shoqates se Artisteve te Kosoves si dhe nga viti 1990 është anëtar i ZDSLU (Shoqata e artisteve Sloven) . Ai jeton dhe punon në Piran, Sloveni.