Shpresa Faqi

Lindur në 1984 në Jugosllavi, unë jetoj në Gjermani që nga viti 1990. Studiova master ne Arte dhe Angleze në shkollën e projektit të UNESCO-s Oberstufen-Kolleg në Universitetin në Bielefeld (D) dhe më vonë artet e bukura në Akademinë e Arteve në Kassel (D). Kombinimi i vizatimeve të bojës me media të reja në instalimet video-specifike të faqes është për mua interesante. Fokusi im është tek njerëzit. Unë i portretizoj ato dhe dokumentoj rrethinat e tyre urbane dhe / ose natyrore. Për më tepër, më pëlqen tensioni në vizatimin e lules ende ngrihet me shkëlqim të gazuar me shkëlqim në produktet industriale të gjetura dhe të prishura dhe të gërvishtura, si mbulesat e rrotave.