Grayson Perry

Grayson Perry (lindur 24 Mars 1960) është një artist bashkëkohor anglez. Ai është i njohur për vazot e tij qeramike, tapestries dhe veshjen e tërthortë, si dhe për vëzhgimet e tij për skenën e artit bashkëkohor.

Vazat e Perry kanë forma klasike dhe janë zbukuruar me ngjyra të ndritshme, duke përshkruar lëndë në kundërshtim me pamjen e tyre tërheqëse. Ekziston një element i fortë autobiografik në veprën e tij, në të cilin shfaqen shpesh imazhe të Perry si "Claire", alter-ego e tij femërore dhe "Alan Measles", ariu i tij lodër i fëmijërisë se tij.

Ai ka realizuar një numër programesh dokumentare televizive dhe ka kuruar ekspozita. Ai ka botuar dy autobiografi, Grayson Perry: Portreti i Artistit si një Vajzë e Re (2007) dhe Zbritja e Njeriut (2016), ka shkruar dhe ilustruar një roman grafik, Cikli i dhunës (2012), ka shkruar një libër për artin 'Duke luajtur në Galeri' (2014), dhe botoi Skemat e librave të tij të ilustruar (2016). Janë botuar libra të ndryshëm që përshkruajnë veprën e tij. Në 2013 ai mbajti Ligjëratat e BBC Reith.