Bisedë me artistin: Thomas Hirschhorn në Galerinë Kombëtare të Kosovës

Bisedë me artistin: Thomas Hirschhorn në Galerinë Kombëtare të Kosovës

Në kuadër të Programit të Ligjeratës dhe Debatit, Galeria Kombëtare e Kosovës ka kënaqësinë të ju ftojë në eventin me artistin e famshëm Zvicran Thomas Hirschhorn dhe kuratorin Dirk Snauwaert.

Gallery; Kunsthalle Bremen; Instituti I Artit Modern Brisbane; Fondacioni Dia Art, New York; Kunsthalle Mannheim; Museo Tamayo; Musee d’Art contemporain de Montreal; Museo de Arte Contemporaneo de Castilla y Leon; Instituti I Artit Bashkëkohor, Boston; Centre Georges Pompidou, Paris; Museu d'Art Contemporani, Barcelona; Kunsthaus Zürich; Art Institute në Chicago; Museum Ludwig, Cologne; and Secession, Vienna.

Projektet ‘Prezenca dhe Produksioni’ të Thomas Hirschhorn, ndër tjerash përfshijnë dhe: Musée Précaire Albinet, Aubervilliers, Francë, 2004, The Bijlmer Spinoza-Festival, Amsterdam, 2009, Gramsci Monument në Bronx, New York, 2013, Flamme éternelle at Palais de Tokyo, Paris, 2014, dhe SPERR në Bienalen Wiesbaden, 2016.

Ai gjithashtu ka marrë pjesë në shumë ekspozita ndërkombëtare: 2012 La Triennale at the Palais de Tokyo në Paris; Pavilioni I Zvicrës në Bienalen e Venedikut në vitin 2011 me punën e tij Crystal of Resistance, Documenta 11 në Kassel, Gjermani; ku punët e tij të mëdha publike, Bataille Monument, janë ekspozuar; “Heart of Darkness” në Walker Art Center; dhe “Life on Mars: Carnegie International 55.” Hirschhorn ka pranuar çmimin Prix Marcel Duchamp në vitin 2000, Joseph Beuys-Preis në vitin 2004, çmimin Kurt Schwitters Prize në 2011, dhe Meret Oppenheim Prize në 2018.