Nebih Muriqi / Përtej ankthit të fantazisë

“Ekzodi” si imazh viziv bëhet tragjik deri në pikllim, ku vetmia dhe misteri rrezatojnë vlera paralajmëruese nëpërmjet shqiponjave, pothuajse të përgaditura. Ngjyrat, kompozimi dhe të gjitha elementët përbërse të këtyre pikturave, kan një frymë origjinale tmerri, ankthi e frike. Njerëz të tmerruar, të pafajshëm, njerëz që ulurijnë dhe që askush s’ua dëgjon zërin, njerëz që presin me ankth që të shfaqet dikush për të sjell fatin, njerëz të ekzekutuar, të masakruar dhe të dhunuar