Maksut Vezgishi "PAVILION K". Kuruar nga Matilda Odobashi Fjale nga kuratorja: Matilda Odobashi Krahet e deshires Nje nder punimet kryesore e nder me te pasurat simbolikisht, Krahet e deshires jane deshmia me e dukshme e shformesimit, shperfytyrimit dhe regresit. Ato jane te shperndara, e te kudo gjendura pergjate gjithe hapsires se ekspozites. Elementi qe i formeson keto veshje sikurse nje "puzzle", eshte ai i katrorit, i kudogjendur ne ekspozite, ku tek tuk del nje xhep katror, nje jake e kthyer per se mbrapshti apo nje menge e keshtu me rradhe. Nder suprematistet, minimalizimi i formes ze vendin primar dhe keshtu edhe Krahet e deshires “zhvishe” per te zbuluar formen me te thjeshte te mundshme dhe nga materiali i vete veshjes, duke formuar shtresezime te njepasnjeshme e te brendashkruara ne cdonjeren prej tyre. Ato qe nje here e nje kohe ishin moderniste, te rregullta e qe mbanin nje lloj statusi ketu dhe sot na vijne te shkepura, shkaterruara e shtresezuara.