Agron Blakçori / A mund ta imagjinosh këtë si diçka të bukur?

A mund ta imagjinosh këtë si diçka të bukur” ka filluar me një imazh të një peisazhi urban, një fotografi e cila është shkrepur nga artisti afër shtëpisë së tij në Podujevë, Kosovë. Fotografia është prekëse; ajo paraqet një “intervenim” të rrëndomtë të mbeturinave të njerëzve dhe natyrës. Një structure delicate dhe e brishtë e ndërtuar nga plastika dhe degë të thata duke kaluar nëpë hapësirë, duke krijuar një ndjenjë të perspektivës. Prapa, në plan të tretë, shtëpi të reja të cilat sapo janë ndërtuar nga një ekonomi artificiale paraqiten të ndara dhe të mbrojtura nga një muri brenda hapësirës kolektive të mbyllur.