Thomas Hirschhorn / Pixel Collages

Në Galerinë Kombëtare të Kosovës u hap ekspozita personale e artistit zviceran Thomas Hirschhorn e quajtur “Pixel-Collage”, me curator Dirk Snauëaert e cila përfshin 5 kolazhe të mëdha, një përzgjedhje të gjërë të kolazheve të vogla, dhe materiale të referencave të prezantuara në një vitrine. Shfaqja e punëve të fundit të Hirschhorn në Kosovë sot, me imazhet konfrontuese dhe përballjen me teknikat e rrejshme dhe maskuese të mediave, është një deklaratë, e ngjashme me argumentet të cilat Hirschhorn i shfaqë në manifestot të cilat e shoqërojnë “Pixel-Collage”, më saktësisht në: ‘Pse është e rëndësishme – Sot – të tregojmë dhe shikojmë imazhe të trupave të shkatërruar të njerzve’