Kelly Tissot

Kelly Tissot (1995), me origjinë nga Franca, punon dhe jeton në Bazel, Zvicër. Tissot u rrit në fshatin francez, ku gjen gjithë melankolinë, mërzinë dhe ndriçimin e jo-hapësirave periferike. Në këto vepra ka një atmosferë ëndërrimtare, të cilat kapin një realitet në pritje, të pezulluar, në pritje të një ngjarjeje. Ka diçka të vrazhdë në këto fotografi të mëdha bardh e zi. Fotografitë dokumentojnë një botë të qetë, kërcënuese, potencialisht edhe armiqësore. Objektet janë si kafshë të egra të fjetura të cilat mund të zgjohen në çdo moment. Tissot gjurmon strukturat e fshehura dhe gjërat e animuara, shenjat e ngarkuara që shtrihen nën peizazhin material. Veprat e tij, si fantazma të heshtura apo vegime të heshtura, hedhin shkrepëtima drite - vezullime errësire - mbi dimensionin kontradiktor dhe të copëtuar të një kulture të ndarë, duke na lidhur me afekte të padukshme në mënyrë që të mund të përballemi me një botë të dëmtuar.