Ramadan Ramadani

Ramadan Ramadani (15 qershor 1944 - 9 tetor 2005) ishte piktorë kosovarë nga Ferizaji. Ai e përfundoi shkollën në vendlindjen e tij dhe në vitin 1967, ai u pranua në Institutin e Pedagogjisë në Prishtinë, ku studioi artet figurative. Gjatë studimeve, ai u shpërblye si "vizatuesi i vitit me stil të lirë".

Në vitin 1969, ai themeloi Shoqatën e Artistëve Figurativ të cilë e quajtë "Zef Kolombi". Në vitin 1974, ai u kthye në Prishtinë ku punoi në Radio Prishtina si gazetar dhe redaktor. Në vitin 1977, ai u pranua në akademinë e arteve ku diplomoi për dy vite. Pas diplomimit, ai u nderua për punën e tij dhe u pranua si anëtarë i Shoqatës së Artistëve Figurativ të Kosovës.