Radislav Trkulja

Lindur në Klladovë, Serbi, Jugosllavi më 8 prill 1938.


Ai u diplomua në Akademinë për Arte Pamore në Beograd, Jugosllavi në vitin 1963, në klasën e Prof. Djordje Andrejevic. Ai kreu studimet e tij pasuniversitare nën drejtimin e artistit të famshëm Krsto Hegedusiç në Zagreb, Jugosllavi midis viteve 1963 dhe 1965.
Ai është anëtar i Guild-it të Arteve Pamore Serbe që nga viti 1964 dhe anëtar i Art Community Lada që nga viti 1968. Ai ishte një nga themeluesit e Art Group Kranjski Krug në Negotin, Jugosllavi. Ai është gjithashtu themeluesi i Galerisë Pena në Djerdap, Jugosllavi në vitin 1975.


Radislav Trkulja pati më shumë se 50 ekspozita individuale në mbarë botën, si dhe qindra ekspozita grupore, duke marrë shumë çmime të rëndësishme. Ai është i njohur për pjesëmarrjen në koloni të ndryshme të artit në Jugosllavi.