Pop Pavel

Grafiku i trajnuar në akademi, Pavel Pop, lindi më 1 dhjetor 1948, në Stara Pazova (Serbi). Në kuadër të punës së tij artistike, ai zhvilloi një koncept që kritika eksperte e quajti realizëm imagjinativ. Ai mori një diplomë për grafikë në Akademinë e Arteve të Bukura dhe Dizajn në Bratislavë në vitin 1975. Ai ka qenë anëtar i Shoqatës së Artistëve të Vojvodinës (ULUV) që nga viti 1977. Si student i artistëve të shquar Albin Brunovský dhe Vincent Hložník, ai zhvilloi poetikën e tij artistike që është dominuese në artin grafik bashkëkohor në Sllovaki.