Nuredin Loxha

Nuredin Loxha (1935–1992) është libretist, skenograf, produksionist dhe kostumograf shqiptar nga Kosova. Ai lindi në Pejë, Kosovë, atëherë pjesë e Mbretërisë së Jugosllavisë, dhe vdiq në Prishtinë.


Nuredin Loxha bëri emër si një drejtor artistik jashtëzakonisht i talentuar i përfshirë në film, teatër, dramë, televizion dhe skenografi për balet.