Nehat Beqiri

I lindur në vitin 1967 në Tetovë, ku jeton dhe punon. Ka studiuar pikturë në Fakultetin e Arteve të Bukura, Universiteti i Prishtinës, me profesor Muslim Mulliqi. Në të njëjtin universitet ka diplomuar në vitin 2001. Aktualisht punon si profesor i pikturës në Fakultetin e Arteve, në Universitetin Shtetëror të Tetovës, ku ligjëron edhe kurse për vizatim, teknika pikture dhe art konceptual. Puna e tij bazohet në kompozime figurative ekspresioniste dhe vepra arti të krijuara në frymën e një abstraksioni të ri. Ai gjithashtu punon në disiplina të tjera të artit, si skulpturë, dizajn dhe printim. Punimet e tij i ka ekspozuar në më shumë se 15 ekspozita individuale dhe ka marrë pjesë në disa ekspozita grupore në Maqedoni dhe jashtë saj.