Shyqri Nimani

Shyqri Nimani (lindur më 1941 në Shkodër, Shqipëri) është një hartues dhe profesor grafik shqiptar i njohur si një nga projektuesit e parë profesionalë të grafikëve shqiptarë, ai është gjithashtu një nga themeluesit e departamentit të Dizajnit Grafik në Fakultetin e Arteve, Universiteti i Prishtinës. U diplomua në Akademinë e Arteve të Aplikuara në Beograd në vitin 1967, në seksionin e librarisë. Postdiplomuar dy vjet më vonë 1969 në të njëjtin Universitet dhe vazhdoi studimet e artit në Japoni në periudhën 1976-1978. Ndër veprat e tij më të njohura janë: Logoja e Hotelit Grand, simboli i Universitetit të Prishtinës, posteri i filmit "117", vulat e para të Kosovës / UNMIK-ut, Logoja e Kosovës Film, faqosja e librave Jesenin dhe ilustrim.